جدیرترین اخبار :
  • حضور مدیرعامل منطقه آزاد چابهار در خبرگزاری فارس
  • ریگی: مطالعات کریدور ایران و افغانستان تکمیل شده است
  • نشست حمیرا ریگی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار با هیأت راه آهن افغانستان
  • تحکيم و توسعه روابط اقتصادی پایدار
  • دستور پزشکیان به رئیس سازمان برنامه و بودجه؛ اولویت‌های دولت تعیین شد
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار:

چابهار به مرکز تولید و فراوری برنج تبدیل می‌‌شود

اقتصادی | تاریخ خبر : 96/11/07 | تعداد بازید :5416
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: شهرک تخصصی برنج منطقه آزاد چابهار با توانایی تولید و فراوری سالانه بیش از 500 هزار تن برنج قابلیت تأمین کردن بخشی مهمی از برنج وارداتی به کشور را دارد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل منطقه آزاد چابهار عبدالرحیم کردی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به تبدیل چابهار به مرکز تولید و فراوری برنج وارداتی ایران و کشورهای آسیای میانه اظهار کرد: ازآنجایی‌که عمده برنج وارداتی به ایران و کشورهای افغانستان و آسیای میانه از پاکستان و هند تأمین می‌شود؛ چابهار به دلیل نزدیکی به این دو کشور بهترین مزیت رقابتی و اقتصادی را برای تأمین و فراوری برنج وارداتی به ایران و آسیای میانه دارد.

وی افزود: با توجه به این قابلیت یک شهرک تخصصی فراوری و تولید برنج را در منطقه آزاد چابهار راه‌اندازی کردیم و هم‌اکنون 16 واحد فراوری برنج در این شهرک مشغول به کار هستند که برنج وارداتی از هند را فراوری و به بازارهای هدف صادر می‌کنند.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار بابیان اینکه در هریک از این واحدها برای حدود 60 نفر اشتغال‌زایی شده است، گفت: با راه‌اندازی این شهرک و متمرکز کردن آزمایشگاه‌ها و انبارها و کاهش ضایعات، قیمت تمام‌شده برنج به میزان قابل‌توجهی پایین می‌آید.

کردی بابیان این‌که برای تأمین نیاز برنج وارداتی به این شهرک خط مستقیم کشتیرانی هند-چابهار از مدت‌ها پیش راه‌اندازی شده است، تصریح کرد: واحدهای این شهرک توانایی تولید و فراوری سالانه 500 هزار تن برنج رادارند و آنجایی که سالانه یک‌میلیون تن برنج به کشور وارد که حدود 700 هزار تن آن هندی است چابهار می‌تواند به مرکز تولید و فراوری برنج هندی به کشور تبدیل شود.

وی خاطرنشان کرد: درصورتی‌که تمامی 26 واحد شهرک برنج فعال شوند، این شهرک قادر خواهد بود علاوه تأمین نیاز برنج هندی و پاکستانی به کشور، تأمین‌کننده بخشی از نیاز برنج وارداتی کشورهای افغانستان و آسیای میانه باشد و با اشتغال بیش از 10 هزار نفر گام مهمی در محرومیت‌زدایی از سیستان و بلوچستان بردارد.

آرشیو اخبار

سامانه پیامکی و ایمیل